Menyhártné Erika

Menyhártné Erika A masszázs  a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik, s napjainkban – amikor az orvosokat többnyire olyan, stresszhez kapcsolódó panaszok miatt keresik fel, mint a hát- és nyakfájás, depresszió, szorongás, magas vérnyomás, fejfájás – egyre fokozódik az aktualitása, mivel a masszázsterápia nemcsak az izmokat és a vérkeringést frissíti fel, hanem segít tudatosítani a testben önkéntelenül fenntartott feszültségeket, ezáltal csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre.
A különféle masszázsok csökkentik a stressz hatásait, jobb alvást biztosítanak, enyhítik a krónikus fájdalmakat, javítják a bőr állapotát, fokozzák az izmok teljesítőképességét.

A masszázs tehát érintés, a kellemes élménynek számos jótékony testi, lelki hatása is van.

A masszázs serkenti a bőr, az izmok és a belső szervek vérkeringését, ezáltal javítja a szervezet oxigén- és tápanyagellátását. Oldja az izmok merevségét, rugalmassá teszi az inakat és az ízület szalagokat, és javítja a salakanyagokat szervezetünkből eltávolító nyirokfolyadék keringését.

Illóolajak használata

Az aromaterápiában használt illóolajok bejutnak testbe a bőrön keresztül. A masszázs  révén az illóolajok apró molekulái felszívódnak a bőrön keresztül. Azután feloldódnak a test zsírszöveteiben és testnedveiben. Így a keringés révén eljuthatnak a nyirok- és véráramba, ezeken keresztül ellazítanak, illetve stimulálnak, méregtelenítenek és regenerálnak.

“Az emberi test végtelenül intelligens, bölcs és komplex rendszer, és amíg életben vagyunk, át van itatva tudatossággal, lélekkel, amitől a test él. A kommunikáció a test és a lakója között drámai módon eltűnt például az orvoslásból, és olyan módon vált lélektelenné, érthetetlenné, és megmagyarázhatatlanná egy csomó betegség, hogy ebből a szempontból kollektív analfabétákká kezdtünk válni.”

(Dr Buda László)

Árak:

  • Egész testmasszázs  ( 60-70perc) – 4500Ft
  •  Hátmasszázs   ( 30-40perc) – 3500Ft