dr. Lechner Beáta bőrgyógyász-kozmetológus ajánlásávalfblogo hu hu de

HIFU – ARCFIATALÍTÓ KEZELÉS

 

A HIFU (magas intenzitású fókuszált ultrahang) új eszköze a kozmetikának és bizonyos esetekben alternatívája a plasztikai sebészeti beavatkozásnak.

A kezelés méltán lett népszerű úgy a külföldi, mint a hazai közönség körében, hiszen pár óra alatt akár 5-10 évet is fiatalít.
A kezelés 2-3 hónap alatt, naponta apró változásokkal fejti ki hatását; eredménye több évig is kitarthat. További előnye az eljárásnak, hogy az emberi szervezet öngyógyító folyamatait használja a bőr újraépítésére, ezért az arc természetes karaktere megmarad – egykori fiatalabb önmagunk az eredmény.

A kezelés a laza, megereszkedett bőrre van a legnagyobb hatással. 1-2 mm-t emel a szemöldökön, feszesíti a száj melletti mimikai ráncokat, jelentősen megemeli a megereszkedett tokát és feszesíti a dekoltázst. A HIFU ultrahangos kezelési kúra feszesebb, simább felszínű bőrt eredményez; a ráncok mélysége csökken, a tág pórusok összeszűkülnek, a szemöldök vonala megemelkedik. A kezelést követően rögtön vissza lehet térni a normál hétköznapi tevékenységünkhöz.hifu_kezeles_veszprem_1

A technológia leírása

A HIFU tehát egy fókuszált ultrahang kezelés, ahol a kezelőfej úgy lett kialakítva, hogy a belőle kilépő ultrahang hullámok egy pontban metsszék egymást, és ott az együttes hatásuk felerősödjön. Az ultrahang mechanikus rezgésbe hozza a sejteket, ami megemeli a szöveti hőmérsékletet. Abban az apró pontban, ahol a hullámok találkoznak, a hőmérséklet 65-80°C közé emelkedik. Ilyen hőmérséklet mellett égési sérülés, károsodás éri a sejteket. A környező szövet viszont épen marad. (A kezelés viselhető fájdalommal jár, mely nagyban függ az egyéni tűrőképességétől.)

Magát a hatást, és az eljárás érzékenységét is úgy lehet legjobban elképzelni, mint amikor a nagyítóval egy pontban meggyújtunk egy papírlapot. Ha elég erősen süt a nap, ha ügyesen tartjuk a nagyítót, akkor egy pici pontban gyullad csak meg a papír, a környezetét nem tudjuk meggyújtani. Ha pedig felhős az ég, vagy remeg a kezünk, és nem találjuk el a fókuszponttal a papírt, akkor az égvilágon semmi sem történik egy kis melegedésen kívül. (Ez különbözteti meg a különböző kategóriájú gépeket egymástól, tökéletes fókuszpontú és hosszútávon jól működő gépet nehéz gyártani.)

A HIFU technológia nem ismeretlen más gyártók számára sem, de igen kevesen képesek egy olyannyira precíz fókuszpontot létrehozni, mely az UTIMS A1 védjegyévé vált, s amely lehetővé teszi a bőr kíméletes, de mégis látványos megújulását.

A HIFU kezelőfej egy lövés alkalmával 10-20 ilyen pontot éget egy vonalban, egymástól 1-1,5 mm távolságra a bőrbe, pontosan meghatározott mélységben. Egy teljes arc kezelés során összesen több ezer (teljes arckezelésnél 6-10.000) pici hő-sérülési pont keletkezhet.

Ahogy az apró sérülések a bőr mélyén elkezdenek gyógyulni, feszesebb, frissebb lesz a szövet. A regenerációs folyamat eredménye néhány hét után már nagyon szépen látszódik.

Ezen kívül időközben elindul egy hosszabb távú folyamat, mert a kezelés során keletkezett hő a bőr különböző rétegeiben különféle sejtek működését kezdi stimulálni, ami a kezelést követő hónapokban tovább fokozza az első körben elért hatásokat:

 • 1,5 mm-es mélységben újraépül az elasztin-szerkezet,
 • 3 mm-nél a fibroblast sejteket aktiváljuk (ezek termelik a kollagént),
 • 4,5 mm-en történnek az igazán nagy dolgok, mert ott eltaláljuk és feszesítjük a SMAS réteget (ilyen mélységbe más hő hatású arcfiatalító kezelés egyébként már nem jut le, csak a szike).

A három rétegben egyszerre elvégzett kezelés hoz valóban komplex eredményt.

Miért fontos a SMAS réteg?hifu_kezeles_veszprem_2

A SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) egy vékony hártya, ami az izmok fölött helyezkedik el, (olyan, mint a marhahúson az a vékony fehér réteg) és meglehetősen nagy súlyt tart. Ha ez a hártya elveszíti a rugalmasságát, és megnyúlik, akkor nem tudja ellensúlyozni a gravitációt, vagyis elkezd a bőrünk megereszkedni.

Éppen ezért, ha igazán látványos lifting hatásra vágyunk, akkor fontos a SMAS kezelése. A korábban elérhető hő alapú arcfiatalító eljárások egész egyszerűen nem érték el ezt a réteget. Még a lézeres kezelések sem. A SMAS rétegig csak a sebészi szike ért le mindezidáig. Éppen azért nyújt minden korábbinál látványosabb eredményeket a HIFU kezelés, mert célzottan képest ezt a réteget elérni, közvetlenül feszesíteni.

Ezért fontos, hogy legyen a készüléknek 4,5mm-es feje (és hogy azt használják is a kezelés során a megfelelő területeken), mert a 3mm-es és a 1,5mm-es kezelőfej nem ér le idáig!

Mit várhat a kezelés után?

Kezelés után közvetlenül picit fel fog duzzadni a kezelt terület, és kipirosodik. Ez nem lesz nagyon látványos, és nem fogja akadályozni abban, hogy emberek közé menjen. Kezelés után folytathatja a napi teendőit, mintha mi sem történt volna. Néhány óra múlva a duzzanat és a pír már nem is látható.

A következő napokban érzékeny lehet a terület, hiszen több ezer pici, láthatatlan seb kezd egyszerre gyógyulni. Nem kell fájdalommal számolnia, nem lesz szükség fájdalomcsillapítóra, vagy borogatásra.

Bár a kezelés nem jár felszíni sérüléssel, azért ne nagyon tegye ki a kezelt területet napnak, inkább tegyen fel erős fényvédő krémet, ha kimegy a szabadba!

1-2 héten belül lezajlik a sebgyógyulás, 4-6 hét múlva pedig beindul az új kollagén termelődése. 2-3 hónap után láthatja a TOP eredményeket, amik egyéntől függően akár 1-2 évig (vagy akár még tovább) tartósak.

A változások követése

Fontos, hogy mindig csináljon magáról képet kezelés előtt, kezelés után közvetlenül, és később hetente! Amikor kezelés után nap-mint-nap többször is a tükörbe néz, egész egyszerűen nem fogja látni magán a változást. Ugyanígy nem fogják látni azok sem, akik a közvetlen környezetébe tartoznak, és akikkel rendszeresen, naponta találkozik.

Ha csak a tükörre hagyatkozik, könnyen azt gondolhatja, hogy nem is volt eredményes a kezelés. De ha ránéz a képekre, akkor már teljesen más lesz a véleménye, mert reális képe lesz az előtte-utána állapotról, és sokkal hitelesebben fogja látni a változást. A szeme talán becsaphatja, de a fotók nem.

(Talán ahhoz hasonlítható, mint mikor kezünkbe akad egy 5-10 évvel korábbi kép magunkról és megdöbbenünk a változáson. Ugyanez történik fordítva.)

Mikor nem alkalmazható a hifu kezelés? (Kontraindikációk)

 • nyílt sebek a kezelt felületen
 • súlyos vagy cisztás akné a kezelési területen
 • aktív herpesz vagy más fertőzés
 • aktív vagy fém implantátumok (pl.: pacemaker vagy defibrillátor) a kezelési területen
 • mechanikai implantátumok
 • feltöltéssel kezelt bőrfelület
 • mellimplantátum, mellszövet
 • keloid szövetek

A kezelésről:

Az Utims A1 fókuszált ultrahangos kezelés menete:
A HIFU kezelés előtt a vendég részletes tájékoztatást kap annak menetéről; előzetes és utólagos teendőiről. A szakember ismerteti az Utims A1  fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés menetét, a várható eredményt, illetve az esetleges kockázatokat. A kezelés alatt a vendég kényelmes pozícióban fekszik. A szakember kiválasztja és megtisztítja a kezelendő területet, majd nagy tisztaságú ultrahang-gélt visz fel. Ezután megkezdődik az Utims A1 fókuszált ultrahangos kezelés, amely a kezelendő felület nagyságától függően 30-120 percig tart. A kezelés során alkalmazott ultrahang nyaláb behatol a bőr legmélyebb rétegeibe  (1,5, 3, illetve 4,5 milliméternyi mélységbe, kezelőfejtől függően), ahol századmilliméternyi pontossággal fejti ki a hatását a bőr és az izom találkozásánál, azaz a  SMAS rétegben.>hifu_kezeles_veszprem_3

Az ultrahang 65-85 Celsius fokos hőmérsékletet generál, amelynek hatására a bőr rostjai összeugranak, azonnali változást garantálva. A bejuttatott energia beindítja a kívánt folyamatokat.
hifu_kezeles_veszprem_4

Mi a teendő a fókuszált ultrahangos kezelés után?

A minél gyorsabb és tartósabb eredmény érdekében a vendégnek a HIFU Utims A1 fókuszált ultrahangos lifting kezelés után érdemes megfogadnia néhány tanácsot.

A beavatkozást követően 1-2 hétig ajánlott mellőzni a bőr felmelegedésével járó tevékenységeket (szaunázás, intenzív testedzés, kemény fizikai munka). Ne használjon olyan bőrápoló termékeket, amelyek eltömítik a bőr pórusait, illetve mellőzze a bőrradírt és a halványító készítményeket. Lehetőleg ne dohányozzon, szedjen C-vitamint (amely támogatja a kollagén újraépülését),mellőzze a szolárium használatát-szintén néhány hétig- és igyon nagy mennyiségű folyadékot. Ha mindezeket betartja, a HIFU kezelés látványos eredményét sokáig élvezheti.

Milyen eredményre számíthatunk?

A fókuszált ultrahangos (HIFU) technológiával már egy kezelés után látványos, tartós és rövid időn belül jelentkező eredményt érhetünk el.
hifu_kezeles_veszprem_5

Közvetlenül a bőrfeszesítő kezelés után még nem látszik nagy változás: ehhez egyéntől függően néhány hét, illetve hónap szükséges. De megéri várni, illetve készíteni egy fényképet a kezelés előtti állapotról, hogy összehasonlíthassuk a régit az „új arcunkkal”. A leglátványosabb eredmény 35 és 60 év közötti hölgyek esetében keletkezik. A bőr állapotától függően több kezelésre is szükség lehet. Az Utims A1 fókuszált ultrahangos bőrfeszesítő kezelés hatása akár 1-3 évig is kitart.

Az UTIMS A1 szuperior minőségű kezelőfeje szabadalmi oltalom alatt áll:

 • stabil és tojás alakú fókuszpontot eredményez;
 • rövid idejű impulzusok formájában maximalizálja az energia leadást;
 • biztonságos kezeléseket tesz lehetővé;
 • minimalizálja a felszínhez közeli bőrrétegek hő károsodásának veszélyét;
 • az élettartama során tapasztalható energiaszint csökkenés elhanyagolható;

Szigorú minőség-ellenőrzés

Mivel a HIFU rendszer erőteljes fókuszált energiával dolgozik, ezért rendkívül fontos az energia kontrollálása, a kezelőfejek(transducerek) ellenőrzése a gyártási folyamat végén. Az instabil fókuszpont ugyanis nemkívánatos mellékhatásokat, pl. égést okozhat.
Az UTIMS A1 fejlesztői 10 éven keresztül a Jeju National University egyetemmel együtt dolgozva fejlesztették ki azt a berendezést (Transducer Heat Lesion Valuation System), amely pontosan képes bemérni az UTIMS A1 HIFU eneriáját és fókuszpontját. A rendszer fő eleme a szigorú minőség-ellenőrzés alatt készülő „Phantom“. A Korust vállalat a piacon teljesen egyedülálló módon az UTIMS A1 készülékekhez szállított minden egyes transducer egységet szigorúan ellenőrzi, az alábbi lépések szerint:

 • 100% transducer teszt = biztonságos kezelések
 • Phantom HIFU teszt
 • Fókuszpont geometriai és energetikai ellenőrzés
 • Működés szimuláció, 3 lépéses élő-vizsgálat

A kezelőfejek egyedi ellenőrzése lehetővég teszi, hogy a felhasználókhoz kizárólag tökéletes hatású és biztonságos transducerek jussanak el.
A garancia a kezelésre maga az UTIMS A1 készülék és a hozzá tartozó kezelőfejek, melyek szigorú vizsgálatokon mennek keresztül mielőtt használatba bocsájtják őket.
Mivel a HIFU kezelés lényege, hogy szöveti sérüléseket okozunk a bőr bizonyos mélységeiben, csak kiváló készülék és képzett kezelő mellett garantálható a kezelés eredménye és biztonságossága.

Miért fontos a magas frekvencia?

A magas frekvencia a HIFU technológia esetében nagyobb energiát és finomabb fókuszpontot eredményez, ez adja a kiváló eredményeket, ill. elengedhetetlen a biztonság szempontjából. A thermo-relaxációs hőelvezetés elve miatt csak a kellően rövid impulzus gondoskodik arról, hogy kizárólag a célszöveteket érje hő-károsodás.
A UTIMS A1 rendszer 4-10 Mhz energiát fókuszál a bőr 1,5 mm-es, 3 mm-es és 4,5 mm-es mélységeibe.
Csak igen kevés gyártó képes megoldani a 10 Mhz frekvencián megbízhatóan működő transducer gyártását. A 10 Mhz azonban azért fontos, mert a 1,5 mm-es mélységben egyedül ez a frekvencia képes biztonságos, akkurátus és mégis hatékony energiát koncentrálni a fókuszpontban. A kezelőfej problémákból eredő égési sérülések veszélyét ugyan lehet csökkenteni az energia értékének leszabályozásával, ekkor azonban a kezelési eredmények nagymértékben el fognak maradnia a kompromisszumok nélküli berendezésekhez képest, amilyen a UTIMS A1 modell.
utims_ai_hifu_veszprem

A berendezést csak a magyarországi importőr által kötelezően előírt, orvosilag is támogatott képzésben részt vett kezelőszemély működtetheti.
Bárhol, ahol UTIMS A1 HIFU kezelőgépet használnak, ott garantált a biztonság és az eredmény!

A kezelés ára:

Az elmúlt év tapasztalatai alapján újragondoltuk a kezelési területeket.

A HIFU –mivel  finom szöveti regenerációt indít meg- nagyobb területen tud látványosabb eredményt produkálni. Tehát törekedünk a minél nagyobb kezelési területek kialakítására és így a tökéletes eredményekre.

Árainkat is átszabtuk, most kedvezménnyel adunk többet!

Akcióink:

Éljen a lehetőséggel és fiatalodjon nálunk! Használja a piac egyik LEGKIEMELKEDŐBB TELJESÍTMÉNYŰ készülékét, ÓRIÁSI KEZELÉSI TAPASZTALAT-al rendelkező kezelőjét és győződjön meg arról, hogy a csúcskategóriában a LEGKEDVEZŐBB ÁRAT kapja. Tel: 20 465 1308

 • Teljes arckezelése: 395 ezer Ft helyett most 330 ezer Ft
 • arc felső fele (szemkörnyék, szemöldökemelés és homlok) 260 e helyett most 220 ezer Ft
 • arc alsó fele (orcák, szájkörnyék, állvonal és a toka!) 340 ezer Ft helyett 290 ezer Ft
 • toka és nyak kezelése 250 ezer Ft helyett 210 ezer Ft
 • dekoltázs kezelése (terület nagyságától függően) cca. 190 ezer Ft
 • Illetve egy nagy kedvezményes arckezelés azoknak, akik hajvonaltól dekoltázsig teljes kezelést kérnek: 800 ezer Ft helyett 660 ezer Ft

Az árak irányadóak, mindenkor a kezelést megelőző konzultáción történik a megállapításuk, a ténylegesen szükséges kezelési területek véglegesítésével! Az akció 2017 szeptember 20-tól visszavonásig érvényes!

Megyén kívülről érkező kedves vendégeinknek álljuk az útiköltségét. (Ez az ajándék a HIFU- kezelésekre vonatkozik.)

Előtte – utána képek

Fontos, hogy mindig csináljon magáról képet kezelés előtt, kezelés után közvetlenül, és később hetente! Amikor kezelés után nap-mint-nap többször is a tükörbe néz, egész egyszerűen nem fogja látni magán a változást. Ugyanígy nem fogják látni azok sem, akik a közvetlen környezetébe tartoznak, és akikkel rendszeresen, naponta találkozik.
Ha csak a tükörre hagyatkozik, könnyen azt gondolhatja, hogy nem is volt eredményes a kezelés. De ha ránéz a képekre, akkor már teljesen más lesz a véleménye, mert reális képe lesz az előtte-utána állapotról, és sokkal hitelesebben fogja látni a változást. A szeme talán becsaphatja, de a fotók nem.
(Talán ahhoz hasonlítható, mint mikor kezünkbe akad egy 5-10 évvel korábbi kép magunkról és megdöbbenünk a változáson. Ugyanez történik fordítva.)”

Teljes arckezelések:

elotte_utana_1_1elotte_utana_1_2
elotte_utana_2_1elotte_utana_2_2
elotte_utana_3_1elotte_utana_3_2

Állvonal és nyakkezelés javasolt protokoll szerint:

elotte_utana_4_1elotte_utana_4_2
elotte_utana_5_1elotte_utana_5_2
elotte_utana_6_1elotte_utana_6_2
elotte_utana_7_1elotte_utana_7_2
elotte_utana_8_1elotte_utana_8_2
elotte_utana_9
elotte_utana_10_1elotte_utana_10_2

60 év körüli hölgy 2 HIFU kezelés után (4 hónapos épülési időt várva a két kezelés között), nazolabiális redők injekciós feltöltésével:

elotte_utana_11_1elotte_utana_11_2

Szemöldökemelés, szemkörnyék kezelés:

elotte_utana_12

Kérdése van? Tegye fel e-mailben!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet